Your mini basket

There are no products in your basket.

The Brief.

Sky Garden were delighted to secure the podium works for Wren Living’s head office in Barton-upon-Humber.
The brief was to supply and install a low-maintenance, aesthetically pleasing podium roof garden for the offices overlooking the original grey roof space. The final product looks fantastic.

wren-living-podium-6-1-main-slide
wren-living-4-main-slide
wren-living-main-slide

What we did

The podium is comprised of artificial turf and planters constructed of aluminium retention edging. The 38mm turf sits on 6-2mm grit above a 150mm MOT sub base. There was no need for a shock pad as there will be little to no footfall on the roof.
Varying heights of aluminium retention detail created the curved planters meandering across the roof. Root barrier, protection fleece, 25mm drainage board, filter fleece and 225mm deep topsoil make up the planters, with various specimen plants, hedgerows and herbaceous plants and grasses create a peaceful view for the employees of the impressive office space.
Sky Garden installed a temporary irrigation system to help the vegetation establish during the early months, and have agreed a bi-annual maintenance package to sustain and develop the podium garden over the next year.

  • Artificial Turf
  • Aluminium retention edging
  • Curved Planters
  • Root Barrier
  • Protection Fleece
  • Herbaceous plants and grasses
wren-living-1-main-slide

The result

A beautiful and peaceful view for the employees of the impressive office space.

Wren Living, Client

The Brief.

The client wanted to create a peaceful space, allowing occupants to recharge their batteries during a busy working day. This has been achieved through the installation of various systems by Sky Gardenʼs Podium Landscaping team.

podiums

What we did

All materials were hoisted to roof level with as little disruption to the occupiers of the building as possible due to lack of crane on site. Despite the projectʼs tight deadlines and location in the centre of the bustling city, the terrace was completed to impeccable standards and will beenjoyed by the occupants of Lombard House for years to come.

  • Tanalised softwood subframe
  • Ecoscape composite decking
  • Steel balustrade with Ecoscape graphite facia board
  • Tanalised softwood pergola
  • Chess board tiling
  • Pile Height 38mm artificial grass with 10mm underlay
podiums

The result

The 8th floor of Lombard House has been transformed from an original asphalt roof into an eye-catching terrace overlooking the centre of Birmingham.

Lombard House , Client

The Brief.

Finsbury Park required a wide range of systems for this outdoor space to be used by university students in London. Sky Garden had to use all their experience and expertise to successfully bring the components together to create this beautiful finished project.
Our brief from the client was to unite the classic and modern buildings with an array of hard and soft landscaping finishes designed by UBU Landscape Designers. The landscaping needed to mirror the high spec and quality of the building and meet the stringent planning conditions imposed onto the development.

finsbury-park-london-3-main-slide-2
finsbury-park-london-2-main-slide-2
finsbury-park-london-1-main-slide

What we did

Surrounding the roof area are a number of hand-crafted timber planters and fencing. High quality wood and our skilled carpenters create the boundaries of this striking space. The planters are fitted with lighting to bring the roof to life in the evenings. Raised wooded seating areas and benches give places for the students to sit back and relax in their new amenity space. Large areas of artificial turf bring colour to the roof, and bring a clean, low-maintenance finish that the students can enjoy all year round.

  • Resin-bound gravel
  • Block paving
  • Raised planters with benches
  • Artificial turf
  • Composite decking
finsbury-park-london-main-slide

The result

Two types of paving, along with our resin-bound gravel system, are permeable and allow rainwater to drain efficiently into the sophisticated sub layers across the entire roof. The striking grey colours give a clean,
contemporary feel to the amenity space.

Finsbury Park, Client

The Brief.

One Bayshill Road development is a unique collection of apartments located in Montpellier, the most sought-after Cheltenham address. Glenn Howells Architects have drawn inspiration from the distinguished streets of Montpellier to create a development that touches on the traditional and the modern. Two Grade II listed villas have been thoughtfully restored to complement the Regency architecture of the street, while a modern building seamlessly connects them.

Our brief from the client was to unite the classic and modern buildings with an array of hard and soft landscaping finishes designed by UBU Landscape Designers. The landscaping needed to mirror the high spec and quality of the building and meet the stringent planning conditions imposed onto the development.

2019-06-06-11.32.31-12
2019-06-06-11.31.18-5-1.jpg?w=1024&h=768&scale
2019-06-06-11.32.31-9-1

What we did

We were appointed as the Landscape Contractor as we have the correct specialist skills, experience, insurances and Health and Safety credentials to offer a turnkey solution for all of their requirements.

Not only did we deliver the ground floor landscaping, but in tandem we also installed the podiums which were on inverted roofs. Our vast experience spanning two decades in the roofing industry make us a unique contractor which can deliver a huge range of finishes to all types of surfaces.

  • Decorative aggregates
  • Porous macadam and permeable resin bound surfaces
  • Mild Steel planters
  • Irrigation system
  • Aluminium edge retention
  • Artificial turf
  • Bark mulching to all soft landscaped areas
one-bayshill-road-cheltenham-6-main-slide

The result

The success of this project enabled the client to reduce the amount of sub-contractors on site, meaning less man management and reducing overall costs. The soft landscaping element was very important to the clients brief and the planning conditions imposed and they took a lot of comfort in the knowledge that SkyGarden grow and produce its own vegetation and specially engineered substrates for roof podiums and green roofs.

One Bayshill Road, Client

The Brief.

Exchange Square has been described as a new urban village in the center of Birmingham, a significant new residential and lifestyle destination. Phase one of the development will include over 600 luxury apartments, a members’ club, a gym and a landscaped roof garden. A second phase will see a further 223 one, two and three bedroom luxury apartments and studios, making 826 new residences in total at Exchange Square. This new community will be supported by over 50,000 sq ft of leisure led retail space set around a vibrant new green public square.

Sky Garden’s brief was to create an urban amenity space on the roof which will beused as a popular communal area for the residents of the development. The podium (or roof garden) was installed on top of an IKO Permatec waterproofing system and at 1500 sqm, its said to be the largest podium space in Birmingham.

sgexchangesquare1
2019-03-26-14.02.22.jpg?w=1024&h=497&scale
2019-03-29-06.46.19-1-1.jpg?w=1024&h=497&scale

What we did

Our scope of work included the supply delivery and installation of:
Soft wood (Tanalised) sleeper planters,Drainage board and associated fleeces ,Sub-soils and topsoils, Multi stem trees with accessories and vegetation,Hedging, individual rootball specimens.

Soft wood sub-frame and composite decking, artificial turf and sub-bases, bespoke timber seating, pin kerbs used as interfaces, Tobermore Paving, Inspection Chambers.

  • Decking
  • Artificial Turf
  • Bespoke Timber Seating
  • Tobermore Paving
2019-03-26-14.02.22.jpg?w=1024&h=497&scale

The result

The finished gardens look stunning and create a vibrant new green public square for the community.

Exchange Square, Birmingham, Client

The Brief.

Ram Quarter, a residential and retail development in the heart of Wandsworth, brings a contemporary feel to the historic Ram Brewery Site, which closed its doors in 2006. The £600m high end development features 338 flats ranging from studios to four bedroom duplexes. Despite the modern face lift, a number of listed buildings are being retained and incorporated into the new development, giving a stout reminder of the area’s history.

Sky Garden were tasked with building ‘podiums’, airborne parks with herbaceous planting, trees, benches and playgrounds.The idea was to utilise as much space as possible, including that on the roof of buildings to provide the residents with as much natural, green space as possible., which has been linked with mental wellbeing.

ram-quarter-london-1-main-slide
ram-quarter-london-2-main-slide
ram-quarter-london-4-main-slide

What we did

All soft landscaping including herbaceous planting and trees. Finishes include contoured turfing, resin Bound gravel and paving. Play equipment on several roofs.

  • Permeable resin bound gravel and paving
  • Contoured Turfing
  • Soft Landscaping
  • Play Equipment
ram-quarter-london-2-main-slide

The result

The finished gardens look stunning, helping to integrate the history of the area with modern architecture.

Ardmore Construction, Client

The Brief.

Brentford Lock West is an award winning development by Waterside Places, offering a mix of tranquillity and convenience. The external landscaping and terraces, delivered by Sky Garden, matched the high specification, contemporary apartments and penthouses that were designed to reflect the natural environment.

brentford-lock-london-2-main-slide
brentford-lock-london-main-slide
brentford-lock-london-3-main-slide

What we did

The mix of soft landscaping and permeable hard landscaping features not only reduces the risk of flooding, but also contributes to the development’s sense of community- providing a charming place to relax with friends and family.

  • Permeable resin bound gravel
  • Timber Planters
  • Soft Landscaping
  • Irrigation System
brentford-lock-london-1-main-slide

The result

Following a 12 week install, the client was extremely happy with the result. A charming place to relax with friends and family.

McAleer and Rushe, Client